مرغ ساوانا رو به چه مشخصهای میشناسین، تا حالا اسم برند ساوانا به گوشتون خورده، عکس پایین مربوط به کشتارگاه مرغ ساواناست که تو بهشهرقرار داره. (تصویر از سایت گروه تولیدی ساوانا اقتباس شده است)
فرآیند کشتن مرغ در کشتارگاه
بعد از اینکه مرغ زنده وارد خط کشتار میشه تو مرحله اول یه شوک آروم بهش داده میشه تا از حرکت و جنب و جوش وایسته. بعد از اون سر مرغ بریده میشه (این تنها مرحلهایه که به صورت دستی انجام میشه، چون تو ذبح اسلامی نمیشه سرغ مرغ رو با دستگاه برید). تو مرحله بعد پر مرغ و امحا و احشا اون جدا میشه، سپس مرغ به طور کامل خونگیری میشه. بعد از این مرحله شسته میشه و وارد فضایی به اسم چیلر هوایی میشه. تو چیلر هوایی دمای مرغ در عرض 90 دقیقه به صفر درجه میرسه. این مرحله یکی از فرآیندهای مهم تو کشتارگاست.
تو بعضی از کشتارگاهها به جای چیلر هوایی از چیلر آبی استفاده میکنن. وقتی مرغها تو چیلر آبی قرار میگیرن اگر یکی از اونها بیمار باشه، آب داخل چیلر باعث انتقال آلودگی به بقیه مرغها میشه. اما از اونجاییکه تجهیزات مربوط به چیلر آبی ارزونتر از چیلر هواییه واسه همین خیلی از کشتارگاهها از چیلر آبی استفاده میکنن. اما تو کشتارگاه مرغ ساوانا از چیلر آبی استفاده نمیشه. بعد از این مرحله مرغ وارد بخش قطعهبندی و بستهبندی میشه.
مرغهایی که قراره به صورت گرم وارد بازار بشن بعد از بستهبندی با ماشینهای یخچالدار به مراکز پخش فرستاده میشن. مرغهایی که قراره منجمد بشن اول وارد تونل انجماد با دمای منفی 40 درجه سانتیگراد میشن و بعد از اون وارد سردخونه با دمای منفی 18 درجه سانتیگراد میشن.
این یه خلاصهای از فرآیند کشتار مرغ تو کشتارگاست. اما جالبه بدونین ساوانا مرغهایی که کشتار میکنه خودش پرورش میده.
ساوانا هدف خودش رو تامین مرغ سالم گذاشته و برای رسیدن به این هدف سعی کرده زنجیره تولید مرغ رو در دست بگیره. زنجیره تولید مرغ یعنی چی، وقتی ساوانا ادعا میکنه مرغ سالم به بازار عرضه میکنه یعنی باید تمام مراحل تولید مرغ رو تحت کنترل و نظارت داشته باشه. این مراحل چیه؟
زنجیره تامین مرغ ساوانا
1- تولید تخممرغ
تخممرغی که قراره به مرغ تبدیل بشه؛ ساوانا این تخممرغ رو توسط مرغ تخمگذار تو مرغداری تولید میکنه.
2- جوجهکشی
تخم مرغی که قراره به جوجه تبدیل بشه؛ این مرحله هم تحت نظارت ساوانا تو چند تا کارخونه جوجهکشی انجام میشه.
3- مرغ
جوجهای که قراره تبدیل به مرغ بشه تو 150 تا مرغداری که زیر نظر ساواناست پرورش داده میشه.
4- تولید دان مرغ
دان مرغ یا همون غذایی که قراره جوجهها تغذیه کنن و تبدیل به مرغ بشن تو یه کارخونه جدا تولید میشه و به مرغداریهای تحت نظر ساوانا ارسال میشه.
5- داروخونه و دامپزشکی
هر مشکلی که برای مرغداریها پیش بیاد توسط دامپزشک مجموعه بررسی میشه. اگر مرغها نیاز به واکسیناسیون داشته باشن باز هم توسط داروخونه رخش که زیر نظر ساواناست معاینه میشن.
6- کشتار و بستهبندی مرغ
مرحله آخر هم کشتارگاست که توضیحاتش رو تو قسمت بالا گفتم.
پس برای تولید یه مرغ سالم باید مجموعهای باشیم که هر 6 تا فرآیند بالا رو مدیریت کنه و تحت نظارت خودش داشته باشه. تو ایران چند تا مجموعه هستن که زنجیره تولید مرغ به حساب میان. ساوانا یکی از این مجموعههاست.
قیمت مرغ ساوانا
همونطور که میدونید قیمت مرغ توسط دولت تعیین میشه، یعنی کشتارگاهها اجازه ندارن برای خودشون نرخ تعیین کنن. اما از اونجاییکه کشتارگاه ساوانا از سازمان دامپزشکی کشور گرید+ A داره این اجازه بهش داده شده تا قیمت مرغ تولیدی خودش رو تقریبا به اندازه 1000 تومن در هر کیلو بالاتر از قیمت مصوب دولت به فروش برسونه. پس اگر تو فروشگاهی قیمت مرغ رو خیلی بالاتر از قیمت معمول دیدین لطفا با بخش فروش شرکت تماس بگیرین تا پیگیر موضوع بشن.
شماره موبایل بخش فروش ساوانا : 09113555662
بستهبندیهای مختلف مرغ ساوانا
(تصویر از سایت گروه تولیدی ساوانا اقتباس شده است)
1- بستهبندی کلیپس
تو شکل بالا از سمت راست، رایجترین نحوه بستهبندی مرغ رو نشون میده.
2- شرینک یا وکیوم
این مدل بستهبندی کمتر تو بازار ایران رواج داره و واسه همین ساوانا هم خیلی استفاه نمیکنه. در صورتی که مشتری سفارشی با این سبک داشته باشه این بستهبندی استفاده میشه. بستهبندی وکیوم تا 7 روز قابل نگهداری در یخچال هست.
3- ترموفورمینگ یا حرارتی
تو این روش وقتی مرغ وار دظرف بستهبندی شد، هوای اون تخلیه میشه و گاز نیتروژن جهت حفظ ماندگاری به داخل ظرف تزریق میشه.
4- بستهبندی ظرفی
این مدل بیشتر برای محصولانی که ب هصورت گرم وارد بازار میشن مثل دل، جگر و قلوه استفاده میشه.
5- پوست پیازی
نمایندگی مرغ ساوانا
تو سایت گروه تولیدی ساوانا میتونین لیست نمایندگیهای ساوانا رو ببینین.
در حال حاضر ساوانا در بهشهر، نکا، ساری، آمل و مشهد نمایندگی داره. البته تو شهرهای دیگه هم بسته به سفارش ارسال میشه اما نمایندگیهای رسمی این شرکت فعلا تو این شهرهاست.
اگر تمایل دارین به عنوان نماینده ساوانا تو شهر خودتون فعالیت کنین با بخش فروش شرکت تماس بگیرین تا راهنماییتون کنن.
آدرس نمایندگی مرغ ساوانا در مشهد
مشهد میدان سپاد بازار خیام خیابان دوم غرفه 103
شماره تماس : 37055511-051
آدرس نمایندگی مرغ ساوانا در ساری
ساری خیابان 15 خرداد 20 متری دوم مقابل بانک رفاه
شماره تماس 33208808 – 011
نمایندگی مرغ ساوانا در تهران
در حال حاضر جناب آقای ارجلو نماینده پخش مرغ ساوانا در تهران هستن، به عبارتی ساوانا در تهران نمایندگی فروش رسمی نداره (تا این تاریخ که دارم مطلب رو مینویسم 20 اردیبهشت 1400). مرغهای ساوانا از کشتارگاه به تهران ارسال میشن و اقای ارجلو به شعبی که درخواست سفارش ساوانا دارن ارسال میکنن
شماره موبایل اقای ارجلو 09123994936
اگر قصد خرید مرغ ساوانا در تهران دارین با ایشون تماس بگیرین تا ادرس شعب نزدیک منطقه تون رو به شما اعلام کنن
اگر فروشگاه یا پروتئینی در تهران دارین و میخواین مرغ ساوانا بفروشین باز هم با ایشون تماس بگیرین و بهشون سفارش بدین.
فیلم کشتارگاه مرغ بهشهر
تو سایت شرکت ساوانا بهشهر میتونین تصاویر، فیلم و کاتالوگ این مجموعه رو ببینین.
تو این فیلم بخشهای مختلف زنجیره تولید مرغ نشون داده شده: مرغداری، کارخانه دان، کشتار، قطعهبندی و بستهبندی مرغ،
تجربه پخت مرغ ساوانا
خودم به عنوان یه خانم همیشه با بوی بد و ضحم مرغ مشکل داشتم، مخصوصا برای وقتی که میخواستم مرغ رو آبپز کنم. درسته مرغ سرخ شده به اندازه مرغ آبپز بوی بد نداره اما برای من که سبک زندگی سالم مهمه و ترجیح میدم کمتر از غذای سرخشده استفاده کنم تهیه و پخت مرغ آبپز یه معضل بود. خوشبختانه این مشکل با مرغهای ساوانا حل شد. یه علتش به خاطر اینه که مرغ در حین کشتار به طور کامل خونگیری میشه و خونابه داخل مرغ جمع نمیشه.
نکته دیگه اینه که مرغ بعد از کشتار نباید در دمای بالا باشه و در عرض کمتر از 6 ساعت دمای لاشه باید به صفر درجه برسه. به خاطر تجهیزات و امکانات پیشرفتهای که تو این کشتارگاه وجود داره این پروسه در مدت زمان استاندارد طی میشه و نمیذاره مرغ در دمای بالا بوی بد و ناخوشایندی به خودش بگیره. واسه همین وقتی مرغ ساوانا رو آبپز میکنین بوی بدی نداره، کافیه یه بار امتحان کنین.
مرغ منجمد ساوانا بهتره یا مرغ گرم
این تصور که مرغ گرم بهتر از مرغ منجمد هست تصور درستی نیست. در واقع ارزش غذایی مرغ گرم و سرد فرقی نمیکنه. شما وقتی از فروشگاه مرغ گرم میخرین تو خونه اون رو داخل فریزر میذارین. پس فرقی نمیکنه که مرغ گرم بخرین یا منجمد. فقط نکته مهم تو مرغ منجمد اینه که ترجیحا وقتی یخ مرغ باز شد دوباره تو فریز نذارین. پس بهتره مرغ منجمد رو وقتی بخرین که مطمئن هستین کل مرغ تو یه وعده غذایی استفاده میشه و نیازی به فریز کردن نداره.
اگر یه بخشی از مرغ منجمدی که یخ اون باز شده رو دستتون مونده راه حلاش اینه که مرغ رو آبپز یا سرخ کنین و بعد داخل یخچال بذارین تا در طول هفته ازش استفاده کنین. اینطوری نیازی به فریز کردن مجدد نیست. من خودم چندین باز که مرغ منجمد خریدم همین کارو کردم. با رون مرغ خورشت درست کردم اما سینه مرغ رو نمیخواستم استفاده کنم. سینه رو پختم و داخل یخچال گذاشتم برای تهیه سوپ و سالاد در طول هفته ازش استفاده کردم.